Virtueel bouwen is realiteit. Dankzij BIM bouwen we twee keer: 1 keer virtueel en 1 keer op de werf. Dat was de boodschap op ons eerste architectenseminar over BIM in ons kantoor te Opglabbeek op 16 juni.   

Op 16 (in Opglabbeek), 21 (in Gent) en 28 juni (in Nijvel) organiseert Mathieu Gijbels 3 architecten seminars over BIM, oftewel Bouw Informatie Model. Tijdens deze architecten seminars neemt onze BIM-manager, Nic Maes, architecten mee langs de mogelijkheden van BIM zoals wij het vandaag bij ons bedrijf reeds toepassen. Gebaseerd op onze ervaring delen wij successen, maar ook leermomenten. Om in de toekomst samen met architecten en klanten nog fijnere bouwervaringen te realiseren.

Bouwen is namelijk vaak een complex gegeven. Verschillende  partijen  werken  op  verschillende  manieren,  op  verschillende  tijdstippen en  met  verschillende  middelen  samen  om  één  gezamenlijk  project  te  realiseren. Communicatieproblemen vormen dan ook vaak een struikelblok tijdens een bouwtraject.  Al die verschillen kunnen conflicten in de hand werken en kosten moeite, tijd en dus geld. En daar zitten zowel u, als de (onder)aannemer en de bouwheer natuurlijk niet op te wachten.  Eerst virtueel bouwen werkt beter in de realiteit.

Wij  geloven  dat  BIM  –  oftewel  Bouw  Informatie  Model  –  het  bouwproces  en samenwerkingsmodel van de toekomst vandaag is. Want BIM is een virtueel geïntegreerd geheel van driedimensionale bouwmodellen waar alle partijen simultaan aan bijdragen en informatie uit winnen. Iedereen beschikt op hetzelfde moment over dezelfde, en de meest recente informatie. Dit 3D-model vormt dan de leidraad om het fysieke bouwproject te realiseren. Met BIM bouwen we dus in feite twee keer: één keer virtueel, in de vorm van een 3D-model, en één keer op de werf.

Geen
Geen

"BIM kan de bouwwereld en de manier van samenwerken grondig veranderen."

Nic Maes, BIM-Manager Mathieu Gijbels

Geen
Gert Janssen
Directeur Engineering & Ontwikkeling
0032 89 819 100