Over dit project

De Confederatie Bouw Limburg heeft de opdracht voor de bouw van de nieuwe Bouwcampus toegewezen aan Mathieu Gijbels en HVC Architecten. Het gebouw op het Wetenschapspark in Diepenbeek wordt de spil van de Limburgse Bouwsector, de thuis van de Confederatie Bouw Limburg en van de Construction Academy. Deze locatie, vlakbij de opleiding bachelor en master bouw, is cruciaal voor de realisatie van deze triple helix waarbij de Confederatie Bouw Limburg, samen met de overheid en de academische wereld samenwerken rond de transformatie van de bouwsector.

Verschenen artikels in de pers:

Ontdek nu al de Bouwcampus in Virtual Reality

HVC Architecten

De livefeed samengevat!

In november bereikten #DeVoordenkers de eindfase van de bouwwerken aan het nieuwe gebouw van Confederatie Bouw Limburg. De Bouwcampus is bijna af! Enkel de zonnepanelen worden nog op de indrukwekkende luifel geïnstalleerd en dan kan over enkele weken de verhuis plaatsvinden.

Gedurende het hele bouwtraject kon je dankzij de werfcamera ter plekke de bouwwerken live volgen. Nu de bouw werd afgerond, kan je hieronder een samenvatting bekijken van de werkzaamheden in de vorm van een timelapse!

Mathieu Gijbels Bouwcampus Timelapse november
Timelapse bouwwerken Bouwcampus
november 2017
  • januari 2017 Eerste kolomzetting
  • maart 2017 Liftschacht
  • mei 2017 Open Wervendag
  • december 2017 Ingebruikname gebouw
  • februari 2018 Plaatsen zonnepanelen
  • maart 2018 Officiële opening
Virtual Reality dankzij BIM model
Timelapse Bouwcampus
Geen
Wit
Geen
Geen
Geen
Geen
Geen
Geen
Aftermovie eerste steenlegging
Geen
Schaduwteams moeten bouwvakkers rijp maken

Al doende leert men. En al doende krijgt men goesting. Dat is althans het uitgangspunt van een uniek project waarbij studenten van Hogeschool PXL en UHasselt in de schaduw opereren van echte bouwvakkers. Een levend labo, waarin toekomstige architecten, projectleiders en andere bouwberoepers hun theoretische kennis onmiddellijk kunnen toetsen aan de praktijk en zo makkelijk kunnen doorstromen naar de échte arbeidsmarkt.

Aan de Universiteitslaan in Diepenbeek wordt momenteel keihard gewerkt aan Bouwcampus, een modern gebouwencomplex waarin het hoofdkantoor van Confederatie Bouw en de Construction Academy zullen gehuisvest worden. “We kiezen bij de realisatie hiervan voor een ‘triple helix model’, waarbij de privésector intensief samenwerkt met de overheid en het onderwijs”, zegt Chris Slaets, directeur van Confederatie Bouw Limburg.

Lees het volledige artikel hier.

Bouwcampus 3D video
Geen
Over Bouwcampus
Geen
Geen
Geen
Geen
Blauw
Geen
Geen
Geen
Geen
Geen
Geen
Geen
Geen
Geen
Geen
Geen
Geen
Geen
Geen
Geen
Blauw
Geen
Geen
Geen
Vanessa petronciana onthaalmedewerkster bouwbedrijf mathieu gijbels limburg
Vanessa Petronciana
Onthaalmedewerkster
0032 89 819 100